Kennisdag CMB Doofblindheid, georganiseerd door Kentalis en Philadelphia

De OC-specialisten zitten niet stil. (Deze vraag kwam vanuit Kentalis). Op 29 november organiseerde Kentalis in samenwerking met Philadelphia een kennisdag CMB/doof blindheid. Aan ons de vraag om iets te komen vertellen over de app Proloquo2go. Speciaal voor diegenen die de app al een tijdje gebruiken om zo informatie uit te kunnen wisselen over het gebruik in de praktijk. “Waar loop je tegen aan wanneer je de app implementeert? Wat kan je nog meer met de app?” Vandaar de naam van onze workshop “Wat kan er nog meer met Proloquo2go?”

Er hadden zich 15 deelnemers aangemeld voor 2 rondes. We hadden een mooie Kahoot gemaakt met stellingen betreffende de Do’s en Don’ts van OC.  Hierdoor kwam discussie op gang en fijn om daarna om samen op 1 lijn te komen. Mooi om te zien dat er voor sommige logopedisten “Eye Openers” ontstonden. Hoe je focus legt op de functies van communicatie en daarmee interactie stimuleert. Ook fijn om te merken dat een aantal vragen voor de meeste “gemakkelijk” waren waardoor een 100% juiste score.

De ervaring met de app was niet voor iedereen hetzelfde, dus deden we met alle liefde een stapje terug.

We gaven tips aan de hand van casussen van verschillende soorten gebruikers van de app: hoog niveau, laag niveau, kinderen en volwassenen.

Veel tips en trucs om bijvoorbeeld een planning te maken in een map, ervaringen in de app zetten met behulp van foto’s en de mogelijkheid om over de foto’s of filmpjes van de cliënt te praten door middel van split screen. Genoeg stof maar zoals altijd veel te weinig tijd om alles te demonstreren.

Daarom het aanbod voor de vervolg training van Proloquo2go op 22 januari 2020 onder de naam “Training aan de keukentafel”. De training is voor iedereen die met Proloquo2go werkt maar zich verder wil verdiepen wat je allemaal met Prologuo2go kan doen. In de workshop leer je ook hoe je de app kan implementeren bij het netwerk van de cliënt. De training wordt georganiseerd door Willemien Bierman van Willemiens Beeldspraak (wbierman@willemiensbeeldspraak.com) en Janine Versteeg van OC en Coaching (oc.en.coaching@gmail.com). Je kunt je inschrijven voor deze cursus, door contact op te nemen met Willemien of Janine